ONLINE
MAGAZIN

Olivin
termékcsalád

Az Olivin 2 light sátor alig két kilogramm súlyú, és két személy elfér benne csomagokkal vagy egy személy kutyával. Kiválóan alkalmas gyalogos, vizi- és kerékpáros kirándulásokhoz. A poliamid anyaga nem légáteresztő, így a belső sátor kényelmessé teszi a beltéri klímát és véd a rovarok ellen. Szükség esetén a sátoron belül  is lehet tüzet gyújtani.

Menekülés a civilizációból – a kényelem kivételével! Az Olivin 2 elég nagy ahhoz, hogy két főnek szálláshelyet biztosítson, vagy négy főnek üldögélős beszélgetős menedéknek. Könnyű modell, mindössze 1,9 kilogramm, tökéletes túra sátorrá teszi. A nehezebb pamut/poliészter modellben ha nincs felszerelve a belső hálófülke, kályhát be lehet építeni vagy kissebb nyílt tűzteret is ki lehet alakítani.
Az In-Tent Vent szellőzőrendszer a sátor formájának segítségével természetes szellőzést biztosít a forró napokon. A falak alsó része feltekerhető és rögzíthető az optimális szellőzés érdekében. A sátrat formája rendkívül viharállóvá teszi.
Az Olivin 2 kombi verzióhoz belső sátor fülke is tartozik, de ez a kiegészítő a többi típushoz is megvásárolható. Szükség esetén fél belső sátor fülke is rendelhető.

A belső sátor fülke megbízhatóbb védelmet nyújt a rovarok ellen. A vízzáró padló fólia ellenáll a talajnedvességnek, így a páralecsapódás is csökken. A belső sátor fülkét önállóan is fel lehet állítani, például amikor a rovarvédelem a fő prioritás.
 A padló fóliát úgy tervezték, hogy az ajtóhoz legközelebb eső harmadot le lehessen venni vagy fel lehessen hajtani, így elkerülhető a szennyeződés felhordása, ha sáros bakanccsal lépünk be.
A sátorhoz hozzákapcsolható egy elő tető is, amely tartozékként külön rendelhető. Esővédelmet és árnyékolást biztosít a bejárat előtt.
A szimmetrikus forma és az alacsony súlypont biztonságosabbá teszi a sátrat erős és viharos szélben, a többi sátorhoz képest. A kúp alakú forma teret ad a társasági életnek, és helyet biztosít a felszerelések tárolására.